top of page

Wij dromen van ...

Onze missie is om een beweging op gang te trekken, een bewustzijnsverandering die zegt: de focus mag naast de baby ook bij de mama liggen! We willen dat iedereen weet: na de bevalling start het 4de trimester, het postpartum. Een moeder is geboren. Hoe beter we, als gemeenschap, samen voor haar zorgen tijdens deze periode, hoe beter ze fysiek, emotioneel en mentaal kan herstellen. Minstens even belangrijk is dat haar welzijn een directe impact heeft op de ontwikkeling en gezondheid van haar kind, nu en later. Dit, omdat de basis voor de lichamelijke, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van een volwassene gelegd wordt tijdens de eerste 1000 dagen van het kind. Net daarom zijn we zo gedreven om postpartum zorg, naast de zorg in de zwangerschap en tijdens de geboorte, als een essentieel onderdeel van het geboorteproces neer te zetten. 

 

Binnen een gezin gaan ook de partner en andere gezinsleden door hun postpartum beleving. Gaandeweg krijgen ook zij zichtbaar een plek op dit platform, zodat we ook aandacht kunnen schenken aan hun welzijn.

Hoe willen we dit in de wereld zetten?

De eerste stapjes zijn gezet. De basis van de website staat, er is een logo en er zijn enkele social media kanalen:

Daarnaast verzamelden we reeds enkele postpartum verhalen en lieten we postpartum illustraties en videobeelden maken die je terugvindt verspreid over de website. De beelden laten zien hoe het postpartum 'mag' zijn.

Note: We hebben de videobeelden opgenomen tijdens de corona pandemie, waardoor we de gedragenheid vanuit de gemeenschap niet in beeld hebben kunnen zetten. De intentie blijft om net dat in de toekomst te promoten.

En wat nu? ...

Na een jaar hard werken achter de schermen en vaak tussen de soep en de patatten...

PP Food2.jpeg

STAP 1

op de kaart

De crowdfunding lanceren, inclusief een eerste wave aan communicatie. En een beetje recupereren.

STAP 2

verwerking & verdieping

Verdere vormgeving van het project & website met input vanuit de crowdfunding, het team en externen. Website verder uitwerken: zodat dit de plaats mag zijn voor zowel mama’s en hun gezinnen, al wie hen lief heeft, de gemeenschap én professionals.

 

Hoe?

 • de creatie van een betaalbare online postpartum lessenreeks (najaar ‘22)

 • de uitwerking van een informatieve databank in samenwerking met externe partners (aanbod partners, artikelen, gratis inspiratie) 

 • een online wegwijzer waar postpartum professionals zich zichtbaar maken

STAP 3

draagvlak vergroten

TOEKOMSTSTAPPEN

We dromen ervan om op een dag een professionele postpartumzorg opleiding neer te zetten.

Verdere communicatie: mama’s, hun partners, de gemeenschap en het geboorteveld aanspreken & inspireren. De Postpartum Beweging bekend maken bij professionele netwerken.   

Verdere uitbouw samenwerkingen: 

 • nieuwe samenwerkingen uitnodigen (aanbod partner, gemeenschap,...)

 • uitreiken naar het geboorteveld (vroedvrouwen, geboortedoula’s, kraamzorg,..) met een aanbod aan vormingen, bijscholingen, workshops. 

Een duwtje in de rug ....

Een missie als deze, die zet je niet alleen in de wereld. Dat vraagt om een brede gedragenheid en samenwerking. Net zoals de mama in haar postpartum, mogen wij deze steun durven vragen, toelaten en omarmen. Zo kunnen ook wij, vanuit ons welzijn, zorg dragen voor onze project baby. Dromend van wat die allemaal, gaandeweg, nog teweeg mag brengen in de wereld.

Om deze droomvisie een eerste stevige duw in de rug te geven, hebben we een crowdfunding opgezet. Een beetje zoals een pamper rekening,  geeft dit ons in eerste instantie de financiële steun die de opstart en verdere uitbouw van een project als deze nodig heeft. Daarnaast is het een prachtige kans om het bestaan van het postpartum als een waarde op zichzelf bekend te maken voor het brede publiek. Tenslotte, ontstaan hierdoor ook de eerste samenwerkingen met externe expertises en organisaties binnen het geboorte en postpartum veld.

Samenwerken?

Heb jij een aanbod dat je graag wil delen via dit platform? Is er een project dat je graag samen wil uitwerken? Organiseer je een beurs waar het salon een meerwaarde kan zijn? Wil je als organisatie graag meer leren over het postpartum, postpartum zorg, of bredere thema's rond zorg? Ben je op zoek naar een bijscholing? Laat het ons weten!

 

Wij staan open voor samenwerkingen die kaderen binnen onze missie.

Enkele manieren waarop je ons kan ondersteunen:

 • ​ga naar de crowdfunding pagina en koop een hele toffe reward of doneer een vrij bedrag naar keuze 

 • deel ons project op je social media en/of op de social media van anderen / #iksteundepostpartumbeweging

 • breng ons in contact met andere leuke mensen, organisaties, netwerken - deuren openen doet wonderen! 

 • geef ons een quote: "Ik ondersteun de postpartum beweging, want ..." die we kunnen inzetten voor social media 

 • vermeld ons in je volgende nieuwsbrief met een directe link naar de crowdfunding pagina

 • contacteer ons voor een podcasts of interview

 • breng ons in contact met de pers

Dankjewel!

bottom of page