top of page
Zonder titel (Instagram-bericht) (1080 x 1500 px) (1).png

Tine Tomme

Tine is voedingsexpert. Ze groeide op met de macrobiotische keuken en heeft jaren ervaring als chef, kookles gever, voedingsconsulent, maker van voedingsprogramma's en met medicinaal koken.

Ze runde 10 jaar het vegetarische restaurant Avalon in hartje Gent, stond mee aan de start van projecten zoals Fairfestival en stadslandbouwGent en schreef een aantal kookboeken, waaronder Soul Kitchen.

 

Intussen is ze de bezielster van 'De Avalonhoeve'. Een ontmoetingsplek voor opleidingen, trainingen, workshops, lezingen en persoonlijk groeiwerk met als leidraad een holistische kijk op gezondheid.

Ze is mama van 2 zonen.

Mijn Verhaal

In het vegetarische restaurant Avalon in hartje Gent was het eten op je bord steevast lokaal, biologisch, volwaardig, seizoensgebonden en suikervrij. De korte keten van boer tot bord was transparant en (h)eerlijk. Samen met de nevenprojecten als Fairfestival, stadslandbouwGent en een aantal kookboeken, groeide een ware community in Gent.


Tine's honger naar een holistische manier van leven in al haar facetten en het lesgeven zorgde dat ze het restaurant in

2018 inruilde voor De Avalonhoeve in Scheldewindeke waar ze halftijds met haar 2 zonen en partner Bram woont. De Avalonhoeve is een ontmoetingsplek, een centrum waar opleidingen, trainingen, workshops, lezingen en persoonlijk groeiwerk worden georganiseerd met als leidraad een holistische kijk op gezondheid, ontplooiing en welzijn. Aan de Avalonhoeve bevindt zicht een prachtige kruidenwei van boerin Wivine. De grote diversiteit van kruiden en smaken worden ook in de kooklessen en kookworkshops gebruikt.

Haar expertise en ervaring in de volwaardige holistische voeding en haar interesse en zorg voor mensen maakte haar tot de geknipte persoon om het voedingsgedeelte onder de loep te nemen en uit te werken voor dit prachtige project.

Owl_edited.png
bottom of page