top of page
Danie-599x653.jpg

Danie Reniers

Danie is een geboorte & postpartum doula en een persoontje vol levensgoesting: ’life is full of opportunities’.

Ze maakt deel uit van een multidisciplinair team bij To-Be Kempen en organiseert workshops/lezingen voor zowel ouders (in spé) als professionals. Je kan bij haar terecht voor specifieke (postpartum) diensten zoals massages, vulva steaming en rituelen, maar ook voor prenatale voorbereiding (o.a. HypnoBirthing®), ondersteuning tijdens de geboorte, Dancing for Birth™ en vrouwencirkels.

 

Danie is mama van een dochter (2015) en een zoon (2017) en naast het doula-zijn geven zij alle tinten van de regenboogkleuren aan haar dagen. 

Mijn Verhaal

Getransformeerd door het moederschap en er daarnaast ook door geïnspireerd. Met zelf moeder te worden ben ik mij steeds meer intuïtief gaan onderdompelen in aspecten van het moederschap. Wat er ook toe heeft geleid dat ik ben gaan kijken naar mijn eigen ervaringen rond mijn geboorte. Een waanzinnig en bijzonder proces wat mij stimuleert een zachte en liefdevolle omgeving te creëren waarin nieuw leven kan worden verwelkomd. 

Als ik terugga naar mijn eigen postpartum-ervaringen en kijk naar de ervaringen van vele andere vrouwen, dan zie ik lijden. Moeders lijden vaak in deze bijzondere periode van hun leven door een gebrek aan voorbereiding (kennis) en gedragenheid. Ik voel dan ook ambitie om deel uit te maken van een soort ontwaken van het oeroude bewustzijn met al haar kennis en weten, het ontwaken van onze instincten en om terug leven te blazen in manieren waarop de gemeenschap een postpartum kan ondersteunen. Om ook deze bijzondere en transformerende tijd in ons leven als vrouw te eren, te vieren, te zegenen. Dit kan alleen met de noodzakelijke steun van ‘het dorp’, want ‘It takes a village to raise a child’ en het vraagt ook een culturele mindswitch zodat vrouwen met open armen en een open hart ondersteuning vragen en ontvangen. Ik hou van wat ik doe als geboorte en postpartum doula én ik doe waar ik van hou. 

Contact

  • Facebook
  • Instagram

danie@douladanie.be 

douladanie.be

bottom of page