top of page
PP food.jpeg

Verhalen & Beelden

Verhalen zijn van oudsher de doorgevers van wijsheid. Met elk verhaal dat we lezen of horen vormen we ons een perspectief op de wereld. Dus hoe zit het met de postpartum verhalen? Welke boodschappen krijgen we mee over deze kostbare periode?

 

Zoek je naar beelden over het beginnende moederschap, dan bots je al snel op de roze wolk of de postpartum depressie. Waar zien of lezen wij over ondersteuning, samen zijn, mogen ontvangen? Waar praten we over de realiteit van medische complicaties en ons herstel? Waar zijn de alledaagse, banale, herkenbare en wonderbaarlijke beelden van het leven als een kersverse mama?

 

Die eerste ervaringen: de mama pampers, bloedklonters, littekens, netbroekjes, slonzige kleren, eten met 1 hand, dragen, duwen, wallen onder de ogen, uitgelopen schmink. Maar ook bloemen, eten, badjes, bezoekjes, wiebelen, zingen en vol verwondering kijken, kijken en nog eens kijken. De puurheid van het leven ten top.

Het is hoogtijd dat we het postpartum verhaal opnieuw vertellen vanuit zijn waarde, potentieel en kracht. Dat we beeldmateriaal laten zien dat eerlijk is. 

bottom of page