top of page
Screenshot 2021-11-03 at 20.54.09.jpeg

Vanessa De Smet

Vanessa is de oprichtster van het Postpartum Salon en platform. Als psychosomatische therapeute verdiepte zich verder in holistic pelvic health en wheel of consent. Naast haar praktijk geeft ze lezingen, workshops en online cursussen.

Ze is mede oprichtster van Prik Prik, een organisatie die belichaamde vormingen geeft in de zorgsector en mede oprichtster van de erkende internationale coaching training voor vrouwen: 'Women's Inner Leadership'. Momenteel schrijft ze haar eerste boek over het postpartum en belichaamd moederschap.

 

Ze is de 'tot-over-haar-oren' verliefde mama van zoontje, Elvis.

Mijn Verhaal

Als psychosomatische therapeute kwam ik veel in contact met geboortetrauma en hoe het zich als het ware vastzet in het lichaam van moeder en kind. Als een litteken, vastgehouden verdriet en boosheid, een waakzaamheid, of een herinnering in het lichaam van de baby dat zich als volwassene laat zien in patronen. Doorheen de jaren begon ik te voelen ... hoe ver kunnen we teruggaan om de uitdagingen van het leven die ik dagelijks in de praktijk zie bij mijn cliënten zo vroeg mogelijk te beïnvloeden, op te vangen. Kunnen we voorkomen?

 

De impact van de zwangerschap, geboorte en de eerste maanden na een bevalling zijn immens. Voor moeder, maar ook voor de ontwikkeling van het kind. Onze 'systemen' zijn als het ware met elkaar verbonden op alle soorten niveaus. Het is hier dat we de blauwdruk creëren voor ons kind en zijn toekomst. 

 

Tijdens een opleiding bij Kimberly Ann Johnson (auteur van The 4th Trimester) over litteken remediatie kwam er een docente aan bod die vertelde over haar postpartum en de zorg die ze mocht ontvangen. Ze sprak over vers en aangepaste voeding, massages, kruidenbaden, emotionele ondersteuning en rust. Veertig dagen lang week een zorgende vrouw niet van haar zijde. De tranen liepen me over de wangen en ik begreep niet waarom. Ik wist wel: ooit komt er een dag dat ik iets te doen heb met dit thema. Toen ik jaren later moeder werd voelde ik in elke vezel dat die dag was aangebroken.

Met het postpartum platform hoop ik stap voor stap om oude kennis weer tot leven te brengen. Om kleine veranderingen te ondersteunen in het geboortelandschap. Om bruggen te bouwen. Te vertalen. Te ontdekken.

Contact

prikprik.com

bottom of page