top of page
PP food.jpeg

Darmflora & Geboorte

Prijs

77 euro

Duur

3 x 90 minuten

Waar gaat dit over?

In deze reeks van 3 webinars kom je te weten wat jij kan doen om jouw lichaam en het lichaam van je baby de beste spijsvertering te geven, en dit zowel voor, tijdens als na de zwangerschap. 

 

Webinar 1: Darmflora & Gezonde Darmen

Bepalen onze darmbacteriën werkelijk alles? Wat is een gezonde darmflora eigenlijk, en hoe komen we daartoe? Welke rol speelt onze voeding? En wat kunnen we verwachten van probiotica?

 

Webinar 2: Darmflora & Voeding

Wat doet jouw voeding met je darmflora? En omgekeerd: wat doet jouw darmflora met jouw voeding? Nadat je de basiskennis over Darmflora en  Gezonde Darmen  hebt verworven, kom je te weten wat jij kan doen om jouw lichaam de beste spijsvertering te geven. Ook tijdens dit webinar krijg je gefundeerde, praktische tips waar je thuis zelf mee aan de slag kan.

 

Webinar 3: Darmflora & Geboorte

In een derde webinar staan we stil bij de microbiële verbinding tussen moeder en kind tijdens zwangerschap, geboorte en de eerste levensjaren. Mama’s darmflora bereidt zich namelijk al voor op de komst van het kind tijdens de zwangerschap, zodat het bij de geboorte haar kind met de juiste kiemen kan overspoelen. Voor mama volgt daarna een

periode van herstel, terwijl voor het kind het startsein wordt gegeven voor een rijpingsproces dat jaren zal duren. De rijping van de darmflora gebeurt samen, en in continue wisselwerking met het immuunsysteem en de hersenontwikkeling. Wetenschappers spreken van een early window of opportunity: een periode waarin darmbacteriën heel veel kunnen betekenen voor de gezondheid van het kind – zelfs op latere leeftijd.

Praktische details

Locatie: live, interactieve webinars (geen software vereist)

Duur: 3 keer 90 minuten

Data: on demand of live volgen agenda

Replay: 7 dagen beschikbaar

Dit is voor:

  • wens mama's

  • mama's in spe 

  • moeders 

  • vaders, partners

  • professionals in het geboorteveld

  • iedereen is welkom, geen voorkennis vereist

Wie geeft de lezing?

Rosemarie De Weirdt

Rosemarie is darmflora-experte en ecoloog in hart en nieren. Na haar

studies tot bio-ingenieur en 12 jaar darmflora-onderzoek aan binnen- en buitenlandse universiteiten, besloot ze van haar passie haar job te maken: wetenschapscommunicatie.

 

Tijdens haar onderzoeksperiode maakte ze de opkomst van het darmflora-onderzoek mee en leerde ze betrouwbare informatie te herkennen binnen de hype. Vandaag wil ze met Born to be Microbial helderheid en houvast bieden in de veelheid aan wetenschappelijke bevindingen en de complexiteit van het domein. Dit volledig los van industriële of farmaceutische belangen.

 

Naast haar activiteiten voor Born to be Microbial, heeft ze een praktijk als causaal voetreflexologe. Hier leert ze elke dag bij over de complexiteit van het menselijke lichaam en ontwikkelt ze een brede kijk op welzijn en gezondheid.

Rosemie.png
Logo combi.png
bottom of page